Historia de Diàleg

DIÀLEG, Associació d’Amistat Catalano-Francesa, funciona a Catalunya des de fa 25 anys. Va ser constituïda a París amb motiu d’un sopar on era present l’Alcalde de Barcelona, en aquell moment el Sr. Pasqual Maragall. Existeix una associació a Madrid, Diálogo i també a Perpinyà, Dialogue-Perpignan, amb les quals col·laborem de manera regular.

El President de Diàleg és el Sr. Joaquim Llimona, advocat i professor de Dret Comunitari de la Universitat de Barcelona i els nostres Presidents d’Honor són el Sr. Carles Sentís (1911-2011) i el Sr. Joan Dexeus. Tots tres compromesos en l’aprofundiment de les relacions bilaterals.

Diàleg té com a objectiu promoure i fomentar el diàleg i les bones relacions entre catalans i francesos, organitza actes culturals amb conferències, col·loquis, exposicions, concerts o visites a indrets d’interès a Catalunya i França. Al mateix temps s’ocupa de promoure el debat i la informació sobre els grans projectes d’infraestructures que afavoreixin la permeabilitat dels Pirineus, la cooperació cultural i lingüística, els intercanvis econòmics i mercantils o el nostre interès comú en la política mediterrània de la Unió Europea.

Gràcies als esforços dels nostres membres fundadors i del comitè de direcció, i al seu coneixement i amistat amb un gran nombre de persones d’ambdós països, intentem oferir al nostres associats activitats interessants amb la participació de diferents personalitats que ens puguin oferir impressions qualificades com a base del diàleg.

Els convidem a formar part de la nostra associació.

Junta directiva

Presidents i membres d'honor
Sr. Carlos Sentís Anfruns (1911-2011)
Sr. Joan Dexeus Trias de Bes
Sr. Jaume Arias Zimerman (1922-2013)

President
Sr. Joaquim Llimona i Balcells

Secretari
Sr. Rafael Giménez-Capdevila

Tresorer
Sr. Joan Manuel Desvalls Maristany

Vocals
Sr. Francesc Xavier Bada Amatller
Sr. Oriol Bracons Clapés
Sr. Jaume Erruz i Seall
Sr. Joaquim Ferrer i Serra
Sra. Màgels Landet Castellà
Sr. Juan Pons Gutiérrez Armesto
Sr. Francesc Roca i Carrerras

Patrocinadors

Banc de Sabadell Agbar Fundació